اهمیت کاردرمانی بعد از سکته مغزی
سکته مغزی یا حمله مغزی در اثر لخته یا پارگی عروق خونی مغز ایجاد می شود که جریان خون به مغز را مختل می کند. نقص حرکتی با فلج (همی پلژی) یا ضعف (همی پارزی)، معمولاً در یک طرف بدن مشخص می شود و می تواند منجر به مشکلاتی در هماهنگی و تعادل شود. اما کاردرمانی می تواند راه حل موثری برای بازیابی قدرت پس از سکته مغزی باشد.
سه نوع سکته وجود دارد که ممکن است اتفاق بیفتد: سکته مغزی ایسکمیک (انسداد در شریان)، سکته مغزی هموراژیک (پارگی عروق خونی) و سکته مغزی کوتاه یا سکته ایسکمیک گذرا (انسداد موقت در شریان).
مشکلات و عوارض ناشی از سکته مغزی برای افراد مختلف متفاوت است.
علائم خفیف تا شدید مشکلات پس از سکته مغزی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ضعف عضلانی یا کندی حرکت در بازو و پا، تنه، صورت و زبان.
- تغییرات در سفتی عضلات (این می تواند از فلاپی تا خیلی سفت متفاوت باشد).
- تعادل ضعیف
- کاهش هماهنگی
- اختلال حسی.
- اختلال بینایی.
- تغییرات خلقی
برخی از عوامل خطر سکته مغزی عبارتند از بیماری قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، سیگار کشیدن و عدم ورزش.
تشخیص علائم سکته مغزی در زمان مناسب و اقدام فوری بر روی آنها بسیار مهم است. هیچ کس هرگز پیش بینی نمی کند که سکته مغزی چه عواقبی را در پی دارد. بیمار ممکن است با مسائلی مانند فلج، درد شانه، مشکل در راه رفتن، مشکلات تعادلی و سفت شدن بازوها مواجه شود.
اهمیت کاردرمانی بعد از سکته مغزی
جدول زمانی درمان سکته مغزی ممکن است بسته به شدت سکته مغزی بیمار متفاوت باشد. توانبخشی یکی از عناصر کلیدی بهبودی پس از سکته مغزی در نظر گرفته می شود. مهم است که بدانید هر سکته مغزی متفاوت است و روند بهبودی برای هر بیمار منحصر به فرد است.
توانبخشی با کاردرمانی برای بیماران سکته مغزی می تواند به آنها کمک کند تا قدرت از دست رفته را بازیابند، عوارض سکته مغزی را کنترل کنند و کیفیت کلی زندگی بیمار را بهبود بخشند.
اهمیت کاردرمانی بعد از سکته مغزی بسیار زیاد است و متخصصان کاردرمانی بخشی جدایی ناپذیر از تیم مراقبت چند رشته ای سکته مغزی را تشکیل می دهند.
تمرکز اصلی جلسات توانبخشی تقویت عضلات، اندام ها و فعال کردن مجدد حرکت است. زمانی که فردی دچار سکته می شود، تعادل و وضعیت بدن او به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.
یک جلسه کاردرمانی بعد از سکته مغزی علاوه بر کمک در بازیابی تعادل و وضعیت بدن به افزایش اعتماد به نفس بیمار نیز کمک زیادی می کند.
بهبودی سکته مغزی پر از نقاط عطف است، برخی موارد کوچک مانند بلند کردن پا به بالا، برخی دیگر بسیار بزرگ هستند، مانند راه رفتن برای اولین بار پس از سکته مغزی. بسته به شدت و نوع سکته، بهبودی ممکن است هفته ها، ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد.
متخصصان کاردرمانی در منزل ما خدمات تخصصی کاردرمانی سکته مغزی را بر اساس بروزترین متدهای درمانی ارائه می دهند ، درمانگران ما در بهترین مرکز کاردرمانی در منزل تهران به بیماران سکته مغزی کمک می کنند تا هرچه سریع تر به شرایط مطلوب پس از سکته مغزی دست پیدا کنند.