کاردرمانی ضایعه نخاعی یکی از مهم ترین راهکارها در توانبخشی بیماران ضایعه نخاعی است که کمک زیادی به این افراد در کاهش مشکلات و افزایش استقلال آن ها می کند.
افرادی که بتازگی دچار ضایعه نخاعی شدند با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و به همین جهت در کنار درمان های توانبخشی نیازمند حمایت های روحی و روانی نیز هستند.
کاردرمانی در ضایعات نخاعی به عنوان یک اصل مهم درمانی و توانبخشی شناخته می شود.
کاردرمانگر برای کمک به فردی که دچار ضایعه نخاعی شده ابتدا ارزیابی دقیقی از شرایط بیمار ( شغل ، میزان فعالیت وی قبل از آسیب نخاعی ، خصوصیات روحی وی و … ) به عمل آورده و بر اساس آن برنامه توانبخشی و کاردرمانی ضایعه نخاعی را برای بیمار تنظیم می کند.
لازم بزکر است که میزان موفقیت روش های توانبخشی از جمله کاردرمانی در مبتلایان به آسیب نخاعی به عوامل مختلفی همچون میزان و شدت آسیب دیدگی ، میزان مشارکت فرد و خانواده وی در برنامه های توانبخشی و همچنین مداومت و پیگیری کاردرمانی ضایعه نخاعی بستگی دارد.
فواید کاردرمانی ضایعه نخاعی
کاردرمانی نقش موثری در بهبود دامنه حرکتی غیرفعال مفاصل بیمار دارد ، کاردرمانگر با حرکت دادن مفاصل ضعیف یا فلج شده بیمار سعی می کند تا از تشدید ناتوانی و ضعف و آتروفی شدید عضلات جلوگیری کند.
کادرمانی همچنین نقش موثری در جلوگیری از کوتاهی های عضلانی داشته و محدودیت های حرکتی را کاهش می دهد.
بهبود توانایی های فرد در انجام امور شخصی و کاهش وابستگی به اطرافیان یکی دیگر از اهداف و فواید کاردرمانی است.
بهبود توانایی فرد در گرفتن و استفاده از اشیاء نیز از دیگر فواید کاردرمانی در بیماران ضایعه نخاعی است که با ارائه راهکار کاردرمانی قابل دستیابی است.
تقویت عضلات برای کنترل سر و گردن و سایر اندام ها نیز از دیگر اهداف کاردرمانی در این بیماران است.
تطبیق دادن کار و سایر فعالیت ها با وجود بروز آسیب نخاعی از مهم ترین اهداف کاردرمانی در بیماران آسیب نخاعی است.
کاردرمانی ضایعه نخاعی همچنین به جلوگیری از تغییر شکل های مفصلی با انجام حرکات فعال ( توسط خود بیمار ) و غیرفعال ( توسط کاردرمانگر ) کمک می کند.