کاردرمانی دست در منزل یکی از خواسته های اکثر بیمارانی است که از ناتوانی های دست رنج می برند . از آنجایی که کاردرمانی دست برای بیماران نورولوژیک امری طولانی به حساب می آید برای سهولت انجام کار ، بیماران ترجیح میدهند که کاردرمانی دست را در منزل انجام دهند. هزینه کاردرمانی دست در منزل چقدر است؟ کاردرمانی دست در منزل چقدر زمان میخواهد ؟کاردرمانی دست در منزل چند جلسه طول می کشد؟ وقتی مرکز تخصصی دست وجود دارد چرا کاردرمانی دست در منزل باید انجام شود؟ برای دریافت سوالات خود با ما همراه باشید یا با مرکز کاردرمانی مهراد تماس حاصل فرمایید.
کاردرمانی دست راه کاری کامل و بی نقص برای افرادی است که از مشکلاتی نظیر درد، سفتی ، کوتاهی عضلانی ، ناتوانی در انجام مهارت های ریز دست ، مشکلات در حرکات انگشتان و شست دست رنج می برند.
همچنین کاردرمانی دست برای افرادی که تمایل به توانبخشی انگشتان دست ،قصد کم کردن عوارض عمل تاندون دست، درمان چسبندگی تاندون دست ، انجام کاردرمانی دست نوزاد یا کاردرمانی دست پس از جراحی را دارند بسیار سودمند می باشد .
کاردرمانی دست در منزل
اغلب اوقات کاردرمانی دست توسط پزشک به دنبال جراحی ، بیماری تجویز می شود اما می توان کاردرمانی دست در منزل را برای بیماریهای مزمن مثل آرتروز جهت کاهش درد آغاز نمود.
فارغ از اینکه نحوه شروع شدن کاردرمانی دست به چه نحوی باشد ، در مجموع کاردرمانی دست در منزل برای افرادی که تمایل دارند مهارت های دست خود را ارتقا دهند و الگوهای ریز دست را به راحتی بدست آورند بسیار سودمند است .
بهبود دامنه حرکتی در مفاصل انگشتان دست ، مچ دست و شست دست به جهت کاهش درد در اغلب بیماریهای دست نظیر سندرم تونل کارپ ، آرتریت و دیگر بیماریها میتواند بهبود قابل توجهی را در بیماران ایجاد نماید.
با توجه با اینکه بیماریهای زیادی توسط کاردرمانی دست انتفاع می برند ، انتخاب وسیله مورد نظر جهت انجام کاردرمانی دست نیز متنوع می باشد.
قابل پیش بینی است که انجام کاردرمانی دست در منزل پس از ترخیص از کلینیک یا بیمارستان اگر تحت نظر کاردرمانگر نباشد می تواند بیمار را دچتر سردرگمی نماید لذا جهت انجام دقیق ورزشهای دست و تمرینات با کاردرمان خود همیشه مشورت نمایید.
۸ راه کار و پیشنهاد آسان جهت انجام کاردرمانی دست در منزل
ما به این دلیل در کنار شما هستیم که شما بتوانید بین انجام کاردرمانی دست خود در منزل و کار خود هماهنگی و یکپارچکی ایجاد نمایید.
۱- دلیل انجام کاردرمانی دست در منزل را بدانید
مهمترین بخش از انجام و شروع یک کار این است که دلیل انجام آن کار را بدانید و اهمیت انجام آن را به خاطر بسپارید .
اگر روزهایی را سپری میکنید که خسته هستید ، دستانتان درد دارد و دوست ندارید که تمرین کنید ، به خاطر داشته باشید برای چه کاری خود را آماده گروه اید. کاردرمانی دست در منزل راه کاری است که استقلال و مهارت های ریز دست شما را بهبود میدهد ، درد شما را کاشته و آنگونه که دوست دارید زندگی کنید را به شما هدیه می دهد.
۲- از ابزار درست برای برآورده کردن نیاز خود استفاده کنید.
در زیر مثال هایی را خواهید دید که به شما کمک میکند پر کاربردترین و مفیدترین ابزارها را برای کاردرمانی دست در منزل فرا بگیرید. اگر فرا بگیرید هر وسیله چه کاربردی دارد خواهید دانست که کدام وسیله برای شما مناسب تر است و کدام وسیله بیشترین کمک را به شما خواهد کرد .
- شاید پرکاربردترین وسیله در کاردرمانی دست توپ فشاری باشد. این وسیله جهت فشردن مکرر به بیمار پیشنهاد میشود . این وسیله منجر به بهبود قدرت عضلانی ، افزایش دامنه حرکتی و بهبود مهارت های ریز دست می شود. توپ های فشاری رایج ترین وسیله کاردرمانی دست به حساب می آیند.
- ابزار کمی اختصاصی تر در کاردرمانی دست ابزاری به نام دیجی فلکس می باشد که برای تقویت نیروی خم کنندگی و بهبود قدرت گرفتن انگشتان استفاده می شود .
- ابزار دیگر ابزار پیچشی به نام twist bend می باشد که نه تنها برای افزایش قدرت انگشتان دست می باشد بلکه عضلات مچ ، ساعد و شانه را نیز تقویت می نماید.
- ابزار دیگر که کمی پیچیده تر است دستگاه flexion , extention web نام دارد که امکان انجام حرکت خم کردن ، صاف کردن انجام چرخش داخلی و خارجی ساعد را فراهم می کند . این وسیله قدرت و مهارت دست و انگشتان دست را افزایش می دهد.
- ابزار دیگر ، ورزش دهنده انگشت شست است که امکان خم کردن انگشت شست را به بیمار می دهد. این وسیله مهارت انگشت شست را افزایش میدهد.
- ابزار دیگر hand gym exercise unit نام دارد که امکان انجام حرکات مقاومتی ، ایزومتریک ، افزایش دامنه حرکتی و مهارت را فراهم می نماید .
- یکی از اختصاصی ترین وسایل کاردرمانی دست در منزل دستکشهای الکترونیکی چندمنظوره می باشد. این وسیله با توجه به اینکه بصورت کامپیوتری به بیمار فیدبک صوتی و تصویری می دهد، انگیزه و اشتیاق بیمار به انجام تمرینهای دست را ببشر کرده و بهبود مهارت های ریز را خیلی بیشتر تقویت می نماید.
۳- اهداف کوچک و دست یافتنی برای خود یادداشت کنید
هنگامی که قصد دارید یک مهارت یا توانمندی را بدست آورید به یاد داشته باشید که آن توانمندی به تدریج حاصل کردد. برنامه ریزی برای بدست آوردن قدم ها و پیشرفت های کوچک به مغز شما احساس موفقیت در انجام آن کار میدهد و به شما یادآور میشود که هر چند انجام کامل آن کار به صورت کامل محقق نشده ولی پیشرف هایی در این مسیر داشته اید .
۴- بدن خود را بشناسید
هنگامیکه حین انجام تمرین دست در منزل احساس درد دارید احتمالا در حال انجام تمرین به شکل نادرست هستید. سعی کنید که در این هنگام با درمانگر دست خود مشورت نمایید تا به بهترین شکل و درست ترین روش ورزشها را تکرار نمایید.
۵- تحقیق کنید
هنگامیکه ورزشهای دست را تکرار می نمایید مهم است بدانید که در هر مرحله در چه نقطه ای از پیشرفت دست قرار دارید و اینکه آیا این تمرین بیشترین نتیجه و کمترین آسیب را به دستانتان می زند. برای درک درست این مسایل با کاردرمانگر دست خود در ارتباط باشید .
۶- ورزش را به یک عادت برای خود تبدیل کنید
بسیاری از افراد فکر میکنند که اگر ۲۱ روز یک تمرین را تکرار کند به نتیجه دلخواه میرسند ولی مطالعات اخیر نشان داده که برای تبدیل شدن یک ورزش و خصیصه به عادت نیاز به تکرار آن ورزش طی مدت ۶۶ روز می باشد .
منظور از جمله بالا این است که برای ایجاد تغییر در عادات خود نباید عجول باشید و با تمرین و ممارست سعی کنید که در دست خود تغییر ایجاد نمایید .
۷- نا امید نشوید
ممارست داشته باشید و نا امید نشوید. اگر روزی فراموش کردید یا نتوانستید که تمرین نمایید مردود نشدید فقط سعی کنید در روزهای آتی بیشتر تمرین نمایید . اگر میخواهید در زمان مشخص پیشرفت قابل توجهی داشته باشید نا امید نشوید و فقط بر نقاط مثبت تمرکز کنید و به تمرینات خود ادامه دهید .
۸- در صورت نیاز به کمک با کاردرمانگر مشورت کنید
مهمترین پیشنهاد این است که فکر نکنید باید به تنهایی تمرینات را انجام دهید در صورت نیاز به کمک با کاردرمانگر خود مشورت نمایید .
برای مشورت در مورد کاردرمانی دست در شرق تهران با ما مشورت نمایید .
کلمات مرتبط :
کاردرمانی در منزل – کاردرمانی دست – کاردرمانی خوب در شرق تهران