کاردرمانی در عوارض سکته مغزی

برای یک بازمانده از سکته مغزی، کاردرمانی و ورزش نقش کلیدی در بازگشت به زندگی ای دارند که تا حد امکان به زندگی قبل از سکته نزدیک است.

مغز شما کیفیت شگفت انگیزی به نام نوروپلاستیسیته دارد. اساساً مغز شکل پذیر و قابل تغییر است. و این همان چیزی است که درمانگران شما در طول دوره توانبخشی شما روی آن تمرکز خواهند کرد.

سکته مغزی بسته به محل آن در مغز می تواند طیف وسیعی از عوارض را ایجاد کند. از جمله قابل توجه ترین اثرات ضعف یک طرفه (همی پارزی) است. سکته مغزی در سمت چپ مغز می تواند منجر به ضعف در سمت راست بدن شود و بالعکس.

این می تواند بر توانایی لباس پوشیدن یا درست کردن غذا تأثیر بگذارد. ممکن است در صحبت کردن یا درک آنچه دیگران می گویند مشکل داشته باشید. ممکن است مشکلات بینایی داشته باشید. مغز شما ممکن است در تشخیص کمبودهای خود مشکل داشته باشد – ممکن است فکر کنید می توانید در اتاق راه بروید، حتی اگر یک دست و پا کار نمی کنند.

کاردرمانی در عوارض سکته مغزی

درمانگر شما فقط به تشخیص نگاه نمی کند، بلکه با توجه به آن تشخیص، شما را به عنوان یک فرد نگاه می کند. این تجزیه و تحلیل به هدایت تلاش های توانبخشی کمک می کند زیرا کاردرمانگران با شما همکاری می کنند تا تا حد امکان به زندگی خود قبل از سکته نزدیک شوید.

کاردرمانی ابتدا به دنبال بازگرداندن هرچه بیشتر عملکرد است. این می تواند شامل آموزش مجدد عصبی عضلانی برای بیدار کردن عضلات آسیب دیده و دریافت سیگنال هایی باشد که از مغز شما جاری می شود.

متخصصان کاردرمانی سکته مغزی همچنین روی تکنیک‌های انطباقی کار می‌کنند تا استقلال شما را تقویت کرده و به کاهش وابستگی شما به اطرافیان کمک کنند. 

تمرینات و فعالیت های کاردرمانی در عوارض سکته مغزی

بسته به ارزیابی درمانگر، مداخلات درمانی می تواند بر طیف وسیعی از زمینه ها تمرکز کند. از جمله:

دامنه حرکتی غیرفعال: این تمرینات شامل استفاده از نیروی خارجی برای حرکت بخشی از بدن است که به خودی خود حرکت نمی کند. برای مثال، ممکن است از بازوی قوی خود برای حرکت دادن یک بازوی فلج استفاده کنید. هدف این است که مفاصل را انعطاف‌پذیر نگه دارید و از انقباضاتی که می‌تواند حرکت را محدودتر کند اجتناب کنید.

دامنه حرکتی کمکی فعال: این تمرینات با هدف تقویت اندام، اندام های ضعیفی را هدف قرار می دهند که برای دستیابی به سطوح قبلی حرکت به کمک نیاز دارند.

دامنه حرکت فعال: برای بیمارانی که هنوز دامنه حرکتی کاملی در اندام ضعیف دارند، این تمرینات سعی در ایجاد قدرت، انعطاف پذیری و استقامت عضلانی دارند.

تمرینات تقویتی یا مقاومتی: این تمرینات از افزایش تدریجی مقاومت برای ایجاد عضلات قوی تر استفاده می کنند. این کار را می توان با دمبل و دستگاه های ورزشی انجام داد.

مهارت های حرکتی درشت و ظریف: این تمرینات هماهنگی به شما در انجام طیف وسیعی از حرکات از جمله راه رفتن، پرتاب کردن، غذا دادن به خود، پوشیدن لباس و نوشتن کمک می کند.

کشش: سفت شدن عضلات پس از سکته مغزی یکی از عوارض شایع است که با کاردرمانی می توان به بهبود آن کمک کرد. تمرینات انعطاف پذیری منظم می تواند به جلوگیری از انقباض مفصل و کوتاه شدن عضلات کمک کند. 

تمرینات تعادلی: بیماران اغلب ممکن است پس از سکته مغزی دچار کاهش تعادل شوند. یکی از اولین قسمت‌های تمرکز، ماهیچه‌های هسته یا تنه است که به حفظ تعادل در هنگام نشستن کمک می‌کند.

 

کلمات مرتبط :

کاردرمانی در عوارض سکته مغزی – کاردرمانی برای سکته مغزی در منزل – کاردرمانی در منزل تهران – بهترین مرکز کاردرمانی سکته مغزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
مشاوره رایگان در واتس آپ