کاردرمانی در سکته مغزی با هدف کمک به بیماران برای بهبود توانایی های حسی و حرکتی بوسیله بازآموزی مجدد سیستم مغزی و کمک به توانایی سیستم عصبی برای کنترل عضلات ارائه می شود.

سکته مغزی شایع ترین اختلال نورولوژیک و نوعی آسیب حاد و ناگهانی مغزی است که سالانه میلیون ها انسان را در جهان درگیر علائم و عوارض خود می کند.

این عارضه مغزی به دلیل بروز انسداد در عروق خونرسان به مغز و یا پارگی عروق مغزی رخ داده که در نتیجه آن ها برخی سلول ها مغزی آسیب دیده و یا حتی میمیرند.

علائم و عوارض سکته مغزی بسته به شدت آسیب مغزی و همچنین زمانی که از وقوع آن گذشته متفاوت خواهد بود ، به همین جهت توصیه می شود سکته مغزی به عنوان یک وضعیت اورژانسی تلقی شده و بیمار در کمترین زمان ممکن به مراکز درمانی ارجاع داده شود چراکه که عدم‌ تشخیص و درمان به موقع و فوری آن می‌تواند موجب آسیب دائمی عصبی مغز و حتی مرگ بیمار شود.

کاردرمانی در سکته مغزی یکی از ارکان مهم و اصلی برنامه توانبخشی سکته مغزی است که باید بلافاصله پس از تثبیت شرایط بیمار در همان بیمارستان و یا بلافاصله پس از مرخص شدن بیمار از بیمارستان انجام شود ، کاردرمانی در منزل برای مبتلایان به سکته مغزی که دچار مشکلات حرکتی شده اند بسیار مناسب است.

فلج یا ضعف در یک طرف بدن و صورت ، اختلالات گفتاری ، اختلال بلع ، اختلال هوشیاری و حافظه ، ناتوانی در حفظ تعادل و حرکت بطور صحیح و مشکلات بینایی از مهم ترین علائم و عوارض سکته مغزی هستند.

کاردرمانی در سکته مغزی

کاردرمانی در سکته مغزی

هدف درمانگر کمک به بیماران در بهبود توانایی ‌های حسی و حرکتی آسیب‌دیده است. این کار از طریق برنامه‌ریزی مجدد قسمت ‌های مختلف مغز بیماران و کمک به آن‌ ها برای کنترل مجدد عضلات امکان پذیر است.

بر اساس آمارها بیش از نیمی از مبتلایان به سکته مغزی دچار درجاتی از اختلالات حرکتی و ناتوانی در حفظ تعادل می شوند ، بطوری که راه رفتن و ایستادن برای آن ها بدون کمک گرفتن از دیگران بسیار دشوار است.

این افراد حتی ممکن است در انجام امور روزمره خود مانند لباس پوشیدن ، غذاخوردن و … دچار مشکل شوند که برای غلبه بر این عوارض نازمند خدمات توانبخشی از جمله کاردرمانی سکته مغزی هستند.

کاردرمانی در مبتلایان به سکته مغزی نقش موثری در بهبود توانایی های حرکتی داشته و میزان نیاز و وابستگی فرد به اطرافیان را به حداقل می رساند.

انجام تمرینات کششی و تقویتی روی مفاصل و عضلات از برنامه هیا کاردرمانی در سکته مغزی است که نقش موثری در بازیابی دامنه حرکتی مفصل و بهبود شرایط حرکتی در فرد مبتلا به سکته مغزی دارد.

تأکید بر استفاده از سمتی که ضعیف شده و یا بطور موقت دچار بی حسی و ضعف شده یکی از اصول برنامه توانبخشی سکته مغزی است که به تقویت عضلات و مفاصل در قسمت ضعیف شده کمک زیادی می کند و از پیشرفت ضعف و ناتوانی نیز جلوگیری می کند.

 

کلمات مرتبط :

کاردرمانی در منزل – کاردرمانی در شرق تهران

فهرست
مشاوره رایگان در واتس آپ