مدت زمان بهبودی بعد از سکته مغزی
سکته مغزی یک وضعیت اورژانسی است و هر چه سریعتر درمان شوید بهتر است. اما در روزها، هفته ها و ماه های بعد از سکته چه اتفاقی می افتد؟
اگرچه بهبودی برای همه متفاوت به نظر میرسد، اما دریافت درک جدول زمانی بهبود سکته مغزی میتواند مفید باشد تا بدانید پس از تجربه سکته مغزی شما یا یکی از عزیزانتان چه انتظاری دارید.
مدت زمان بهبودی بعد از سکته مغزی
روز ۱: درمان اولیه
اگر سکته مغزی را تجربه کنید، احتمالاً در ابتدا در بخش اورژانس بستری خواهید شد تا وضعیت خود را تثبیت کرده و نوع سکته را تعیین کنید. اگر ناشی از لخته شدن خون (سکته مغزی ایسکمیک) باشد، اگر به موقع درمان شوید، داروهای لختهساز میتوانند به کاهش اثرات طولانی مدت کمک کنند.
بسته به شدت سکته مغزی، ممکن است لازم باشد زمانی را در مراقبت های ویژه یا مراقبت های حاد بگذرانید.
شروع توانبخشی در اسرع وقت پس از درمان علت سکته مغزی در بهبود سکته مغزی حیاتی است.
تیم توانبخشی شامل فیزیاتر، متخصص مغز و اعصاب، فیزیوتراپیست و کاردرمانگر، آسیب شناس گفتار و زبان و پرستار است.
چند هفته اول پس از سکته مغزی
مدت معمول بستری شدن در بیمارستان پس از سکته مغزی پنج تا هفت روز است. در این مدت، تیم مراقبت از سکته مغزی اثرات سکته مغزی را ارزیابی می کند که برنامه توانبخشی را تعیین می کند.
اثرات بلندمدت سکته مغزی – که بسته به شدت سکته مغزی و ناحیه تحت تأثیر مغز از فردی به فرد دیگر متفاوت است – ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- علائم شناختی مانند مشکلات حافظه و مشکل در صحبت کردن
- علائم فیزیکی مانند ضعف، فلج و مشکل در بلع
- علائم عاطفی مانند افسردگی و تکانشگری
- خستگی شدید و مشکل در خواب
فیزیوتراپی و کاردرمانی میتواند به تعیین اینکه کدام نواحی از مغز تحت تأثیر کار با بیمار برای انجام کارهای مختلف مانند راه رفتن یا برس زدن مو قرار میگیرد، کمک کند. گفتار درمانی برای بیمارانی که به دلیل سکته مغزی یا عوارض ناشی از داشتن لوله تنفسی مشکل بلع دارند، مهم است.
کاردرمانی و سایر راهکارهای توانبخشی مدت زمان بهبودی بعد از سکته مغزی را کاهش داده و به تخفیف عوارض ایجاد شده برای بیمار ، بهبود توانایی ها و رساندن بیمار به حداکثر استقلال و توانایی کمک زیادی خواهند کرد.
اولویت های توانبخشی سکته مغزی
فعالیت های روزمره زندگی (ADL) به کانون توانبخشی پس از سکته مغزی تبدیل می شود. ADL معمولاً شامل کارهایی مانند حمام کردن یا تهیه غذا می شود. اما شما همچنین باید با تیم مراقبت خود در مورد فعالیت های مهم برای خود صحبت کنید، مانند انجام یک مهارت مرتبط با کار یا یک سرگرمی، تا به تعیین اهداف بهبودی خود کمک کند. در حالی که درمان حیاتی است، به همان اندازه مهم است که خودتان تمرین کنید.
سکته مغزی علاوه بر تأثیر بر ADL، می تواند تأثیرات شناختی و عاطفی جدی هم برای بیماران و هم برای مراقبان داشته باشد. روانشناسان توانبخشی و روانشناسان عصبی میتوانند این نوع چالشها را بررسی کنند و برنامهای برای بهبود عملکرد شناختی و توسعه تابآوری در مواجهه با تغییرات دائمی سبک زندگی ایجاد کنند.
۱-۳ ماه پس از سکته مغزی
سه ماه اول پس از سکته مغزی برای بهبودی و زمانی که بیماران بیشترین بهبود را خواهند دید، مهمترین هستند.
هدف از توانبخشی بازگرداندن عملکرد تا حد امکان نزدیک به سطوح قبل از سکته مغزی یا توسعه استراتژی های جبرانی برای مقابله با یک اختلال عملکردی است.
در طول سه ماه اول پس از سکته، بیمار ممکن است پدیدهای به نام بهبودی خود به خودی را تجربه کند – مهارت یا توانایی که به نظر میرسد در اثر سکته از دست رفته بود، بهطور ناگهانی بازمیگردد، زیرا مغز راههای جدیدی برای انجام وظایف پیدا میکند.
کلمات مرتبط :
مدت زمان بهبودی بعد از سکته مغزی – توانبخشی سکته مغزی – کاردرمانی سکته مغزی در منزل – گفتاردرمانی سکته مغزی – کاردرمانی در منزل