درمان سکته مغزی با کاردرمانی به عنوان یکی از موثرترین روش ها در کاهش عوارض سکته مغزی و بهبود کیفیت زندگی فرد بیمار شناخته می شود.
سکته مغزی به عنوان شایع ترین اختلال نورلوژی و دومین عامل مرگ و میر در سراسر جهان سالانه میلیون ها نفر را درگیر عوارض خود می کند که مشکلات حرکتی و اختلال در انجام فعالیت های فردی یکی از شایع ترین آن ها است که با راهکارهای توانبخشی از جمله کاردرمانی قابل بهبود است.
سکته مغزی زمانی رخ می دهد که یک لخته خونی موجب انسداد شریان خون رسان به مغز می شود (سکته مغزی ایسکمیک) و یا یک رگ خونی مغز پاره شده و خونرسانی به بخشی از مغز متوقف شود (سکته مغزی هموراژیک) که در اثر این اتفاقات سلول های مغزی دچار تخریب و مرگ می شوند و عملکرد آن قسمت از مغز دچار اختلال می شود و در صورتی که منطقه وسیعی از مغز دچار این آسیب شود مرگ بیمار حتمی خواهد بود به همین جهت این عارضه مغزی باید بطور اورژانسی تحت درمان قرار بگیرد.
درمان سکته مغزی در فاز اولیه و حاد بیماری شامل کنترل شرایط بیمار برای جلوگیری از آسیب شدید تر سلول ها مغزی است که باید بطور اورژانسی انجام شود.
فشار خون و کلسترول خون بالا ، چاقی و اضافه وزن ، سبک زندگی کم تحرک ، استرس و تنش روحی و همچنین افزایش سن از مهم ترین عواملی هستند که خطر بروز سکته مغزی را به همراه دارند.
علائم سکته مغزی
- فلج یا بی حسی نیمه بدن و صورت
- اختلال در راه رفتن و حفظ تعادل
- اختلال تکلم
- اختلال بلع غذا
- سردرد شدید و ناگهانی
- اختلال حواس
- مشکلات بینایی مانند تاری دید
درمان سکته مغزی با کاردرمانی
بر اساس آمارها در حدود ۱۰ درصد مبتلایان به سکته مغزی جان خود را از دست می دهند و بیش از نیمی از مبتلایان نیز با خدمات توانبخشی مناسب از جمله فیزیوتراپی ، کاردرمانی و گفتاردرمانی می توانند به زندگی طبیعی خود بازگردند.
کاردرمانی سکته مغزی در از بین بردن و تخفیف مشکلات بعد از سکته مغزی کمک زیادی خواهد کرد و عوارض ایجاد شده برای بیمار را به حداقل می رساند.
بر اساس آمارها بیش از نیمی از مبتلایان به سکته مغزی دچار مشکلاتی در زمینه حرکت و حفظ تعادل و حتی ناتوانی در انجام فعالیت های روزمره زندگی خود می شوند که این مشکلات با انجام منظم برنامه های توانبخشی و کاردرمانی قابل بهبود است.
درمان سکته مغزی با کاردرمانی با تاکید بر تقویت توانایی های فرد و بازیابی توانایی های حرکتی از دست رفته فرد ارائه می شود و میزان وابستگی بیمار به اطرافیان برای انجام فعالیت های شخصی خود را به حداقل می رساند.
لازم بذکر است که برای حصول نتایج بهتر درمانی انجام منظم کاردرمانی و پیگیری برنامه توانبخشی از اهمیت زیادی برخوردار است.
انجام تمرینات کششی و تقویتی روی مفاصل و تاندون عضلات برای حفظ دامنه حرکتی مفاصل و کاهش سفتی عضلات از مهم ترین اصول تمرینات کاردرمانی سکته مغزی است که یم تواند به افزایش توانایی های فرد و افزایش استقلال وی در انجام فعالیت ها کمک کند.
تأکید بر استفاده از سمت مبتلا برای تقویت عضلات ضعیف شده نیز یکی از اصولی است که کاردرمانگران برای کمک به بیماران مبتلا به سکته مغزی بر آن تاکید دارند.
درمان سکته مغزی با کاردرمانی اگرچه پروسه ای زمان بر است و نیازمند مداومت و حتی همراهی اطرافیان بیمار است اما نتایج حاصل از آن می تواند کیفیت زندگی فرد را بهبود بخشد و وی را برای حضور دوباره در اجتماع آماده کند.
کلمات مرتبط :
کاردرمانی سکته مغزی – توانبخشی سکته مغزی – کاردرمانی در نارمک – کاردرمانی سالمندان – کاردرمانی در مجیدیه – کاردرمانی در شرق تهران – بهترین کاردرمانی شرق تهران – کاردرمانی در منزل