درمان سکته مغزی با کاردرمانی یکی از موثرترین راه های درمانی پس از ترخیص بیمار از بیمارستان می باشد.
شش ماه اول پس از سکته مغزی مناسب ترین و بهترین زمان درمان سکته مغزی با کاردرمانی است.
سکته مغزی یک وضعیت اورژانس پزشکی است که مداخله هر چه سریعتر پزشکی به کاهش علایم حسی و حرکتی ناشی از سکته مغزی کمک بسیار زیادی میکند.
درمان سکته مغزی با کاردرمانی
علل سکته مغزی
مسدود شدن رگ های مغزی (سکته مغزی ایسکمیک ) ، پارگی یا ترکیدن رگ های مغزی (سکته مغزی هموراژیک) دو دلیل اصلی سکته مغزی هستند البته نوع خفیفی از سکته مغزی نیز وجود دارد که به TIA معروف می باشد که اصطلاحاً به آن سکته مغزی گذرا می گویند یعنی فرد دچار علایم پایدار و همیشگی ناشی از سکته نمیشود و بهبودی خود به خودی در این بیماران زیاد است و مدت درمان سکته مغزی با کاردرمانی در این بیماران بسیار کوتاه مدت خواهد بود.
علایم سکته مغزی
اینکه کدام قسمت از مغز در اثر سکته مغزی آسیب دیده باشد علایم فرد متفاوت خواهد بود در مجموع یک بیمار می تواند چندین علامت را از موارد زیر تجربه کند:
۱- فلج کامل یا ناقص و یا ضعف حرکتی اندام فوقانی یا تحتانی یک سمت بدن
۲- مشکل ادراک حسی در یک سمت بدن
۳- ضعف یا فلج عضلات صورت
۴- اختلال بلع
۵- سردرد یا سرگیجه
۶- اختلالات حافظه
۷- بی اختیاری ادرار و مدفوع
۸- اختلال در درک گفتار
۹- اختلال در بیان گفتار
۱۰ – اختلال در راه رفتن و تعادل
بنابراین درمان سکته مغزی با کاردرمانی بسته به اینکه کدام یک از مشکلات را برای بیمار ایجاد کرده باشد برنامه ریزی و درمان شروع خواهد شد.
توانبخشی سکته مغزی
توانبخشی و درمان سکته مغزی با کاردرمانی ، گفتاردرمانی و فیزیوتراپی به عنوان درمانهای اصلی بعد از ترخیص بیمار از بیمارستان خواهد بود.
کاردرمانی
حفظ دامنه حرکتی مفاصل ، پوزیشن دهی های اولیه ، تقویت عضلات ضعیف شده ، آموزش کنترل تنه ، آموزش تعادل و راه رفتن بسته به سطح ناتوانی بیمار می باشد از مهمترین اهداف و اقدامات کاردرمانی برای بیماران می باشد.
گفتاردرمانی
گفتاردرمانی سکته مغزی شامل درمان اختلالات بلع ، اختلال بیانی گفتار ، اختلالات درک گفتار ، اختلالات حافظه و تقویت عضلات حنجره جهت آواسازی می باشد. یکی از مشکلات بیماران ضعف عضلات صورت و اطراف دهان است که بیمار نمیتواند بزاق خود را کنترل کند و یا هنگام نوشیدن مایعات ، مایعات از کنار دهان به بیرون ریخته می شوند.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی بیماران سکته مغزی بیشتر در روزهای اولیه پس از سکته ،که اندام های فوقانی و تحتانی در مرحله شلی کامل هستند کمک زیادی به بازگشت قوام و قدرت عضلات با کمک تحریک الکتریکی عضلات به بیماران خواهد کرد و رفته رفته اندام ها از شلی و ضعف کامل خارج شده و بهبود حرکتی حاصل خواهد شد.
کلمات مرتبط :
کاردرمانی سکته مغزی در منزل – کاردرمانی در منزل – کاردرمانی در تهرانپارس – بهترین مرکز کاردرمانی در شرق تهران