تومورهای نخاعی ، تودهای از سلول های غیرطبیعی هستند که در نخاع و بین غلاف های محافظ نخاع یا روی سطح غلافی که نخاع را میپوشاند، رشد می کنند.
طناب نخاعی که در داخل ستون فقرات و توسط ستون مهره ها محافظت میشود، حاوی دسته هایی از اعصاب است که پیام ها را بین مغز و اعصاب بدن انتقال می دهند.
تومورهای نخاعی سبب ایجاد اختلال در چرخه انتقال پیام ها از اعصاب بدن به سیستم عصبی مرکزی شده و منجر به ایجاد اختلال در سیستم عصبی می شود.
این تومورها می توانند مشکلات زیادی برای بیمار ایجاد کرده و حتی حیات فرد را تهدید کنند.
تومورهای نخاعی اولیه معمولا خوش خیم هستند و در هر سنی ممکن است رخ دهند ، اما اغلب در افراد برزگسال رخ می دهند،
بر اساس آمارها اغلب تومورهای سرطانی نخاع، از نوع ثانویه هستند، یعنی سلول های سرطانی از قسمت دیگری از بدن به نخاع رسیده و نخاع را درگیر کرده اند.
علائم تومورهای نخاعی
این تومورها اغلب به تدریج رشد میکنند و با گذشت زمان بدتر میشوند و با وارد کردن فشار به نخاع و اعصاب نخاعی علائمی را ایجاد می کنند که رایج ترین آن ها عبارتند از :
- احساس درد سوزشی در کمر
- بی حسی اندام ها
- سوزن سوزن شدن اندام ها
- کاهش حساسیت به دما یا احساس سرما
- ضعف پیشرونده عضلات
- بی اختیاری ادرار و مدفوع
روش های درمانی
درمان تومورهای نخاعی بسته به محلی که تومور در آن جا رشد کرده متفاوت است در مواردی که تومور از نخاع فاصله دارد جراحی و در مواردی که جراحی سبب آسیب نخاعی می شود ابتدا پرتو درمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی انجام می گیرد.
شیمی درمانی نیز یکی از روش های درمانی تومور نخاعی است که با استفاده از دارو انجام می گیرد.
توانبخشی بخصوص کاردرمانی نیز نقش مهمی در تخفیف علائم و عوارض ایجاد شده برای بیماران دارد.
کاردرمانگر با ارائه تمریناتی سعی در تقویت عضلات و بهبود هماهنگی عضلات برای تحرک مناسب خواهد داشت.
کاردرمانگر به بیمار کمک می کند تا با مشکلات کمتری به انجام فعالیت های روزمره خود بپردازد و برای انجام کارهایش وابستگی کمتری به دیگران داشته باشد.
کاردرمانی در منزل برای مبتلایان به تومورهای نخاعی بسیار مفید است و این افراد می توانند خدمات توانبخشی را بدون مراجعه به کلینیک کاردرمانی و در منزل دریافت کنند.
کلمات مرتبط :