توانبخشی پارکینسون بخش مهمی از برنامه درمانی بیماران پارکینسون برای داشتن زندگی بهتر و با کیفیت تر و با حداکثر استقلال فردی در انجام امور روزمره با وجود ابتلا به بیماری می باشد.

بیماری پارکینسون یکی از مهمترین و شایعترین بیماریهای تخریب عصبی است که با علائم حرکتی و غیر حرکتی که سبب اختلال در عملکرد فرد می شوند همراه است ، این علائم می توانند سبب کاهش استفلال فرد در زندگی روزمره شوند.

هدف اصلی برنامه توانبخشی که کاردرمانی یکی از ارکان اصلی و مهم آن است به حداکثر رساندن توانایی فرد در عملکرد و حفظ کیفیت زندگی در حد مطلوب است.

تیم توانبخشی نیازهای پزشکی و اهداف درمانی افراد مبتلا به بیماری پارکینسون و همچنین نیازها و نگرانی های خانواده های آنها را ارزیابی می کنند. سپس تیم متخصص توانبخشی یک طرح درمانی خاص و منحصر به هر بیمار که با توجه به شرایط بیمار است را تنظیم می کند.

توانبخشی پارکینسون

کاردرمانی به بیماران مبتلا به پارکینسون کمک می کند تا به کارهای روزمره خود مانند کار ، خرید مواد غذایی ، آشپزی ، نظافت و … برگردند و کمترین وابستگی را به اطرافیان داشته باشند.

متخصص کاردرمانی برای کمک به مبتلایان پارکینسون از فرایندی به نام اصلاح و جبران خسارت استفاده می کند. وی ابتدا وظایف جسمی ، شناختی ، ادراکی و بصری مورد نیاز برای انجام یک فعالیت را تجزیه و تحلیل می کند و میزان عملکرد فرد در هر یک از این مناطق را تعیین می کند ، سپس درمانگر مهارت های لازم برای انجام ایمن یک کار خاص را به فرد می آموزد. در صورت لزوم ، درمانگر همچنین راهنمایی در مورد چگونگی استفاده از تجهیزات ، مانند عصا ، واکر و صندلی چرخدار را نیز به بیمار ارائه می دهد.

برنامه های توانبخشی با هدف بهبود قدرت ، هماهنگی ، تعادل ، استقامت و توانایی انجام فعالیت های زندگی روزمره ارائه می شوند.

تمرینات کاردرمانی نقش مهمی در فعال ماندن بیماران پارکینسون داشته و علائم جسمی و حرکتی ایجاد شده را به حداقل می رسانند.

از آن جایی که اعلب مبتلایان به پارکینسون در سنین میانسالی و سالمندی قرار دارند و به دلیل عوارض ایجاد شده دچار مشکلات حرکتی هستند خدمات کاردرمانی در منزل برای این بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیماری پارکینسون می تواند بسیاری از جنبه های مختلف ارتباطی را تحت تأثیر قرار دهد ، از جمله توانایی به خاطر سپردن کلمات خاص ، نحوه صدا و بلند بودن صدا و حالات چهره. تأثیر بیماری پارکینسون بر مهارت های ارتباطی فرد بسته به چگونگی پیشرفت بیماری می تواند ناچیز یا قابل توجه باشد. برای برخی از افراد ، تغییر در گفتار و صدا ممکن است اولین نشانه های بیماری پارکینسون باشد. دیگران ممکن است تحت تأثیر محسوسی قرار نگیرند تا زمانی که سالها به این بیماری مبتلا شده باشند. با پیشرفت بیماری پارکینسون ، می تواند بر توانایی فرد در ارتباطات کلامی و اجتماعی تأثیر بگذارد ، به همین جهت گفتاردرمانی نیز از خدمات توانبخشی پارکینسون است که نفش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیماران دارد.

 

برای دریافت خدمات کاردرمانی پارکینسون در منزل می توانید با متخصصان ما در ارتباط باشید :

۰۹۲۱۲۰۳۷۲۲۸

 

کلمات مرتبط :

توانبخشی پارکینسون – کاردرمانی پارکینسون – گفتاردرمانی پارکینسون – کاردرمانی در منزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
مشاوره رایگان در واتس آپ