کاردرمانی در منزل آسیب نخاعی برای توانبخشی این بیماران و کمک به افزایش توانمندی آن ها پس از آسیب نخاعی از اهمیت بالایی برخوردار است.
علائم آسیب نخاعی و نتایج عملکردی پس از کاردرمانی برای هر فردی منحصر به فرد است. هدف ما به حداکثر رساندن استقلال عملکردی و تحرک در طول توانبخشی است.
کاردرمانی در منزل آسیب نخاعی
پس از آسیب نخاعی گردن
ماهیچه هایی که تحت تاثیر آسیب نخاع گردن قرار می گیرند عبارتند از گردن، شانه ها، دیافراگم، آرنج، مچ دست و انگشتان. کاردرمانی پس از آسیب نخاعی گردن ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- افزایش استقلال با مشارکت و هدایت مراقبتها – انتقال، موقعیت و مراقبت از خود (مانند تغذیه، پانسمان، مسواک زدن)
- تکمیل فعالیت های روزمره زندگی با استفاده از تجهیزات مناسب، در صورت نیاز (مانند دستگیر، ظروف غذاخوری مناسب، دستیار جوراب، دستشویی، کمد، صندلی حمام)
- آموزش ارتز، پروتز و نشستن، در صورت نیاز، به منظور یادگیری راههای جدید برای برقراری ارتباط و شرکت در فعالیتهایی که برای شما معنادار هستند – این ممکن است شامل استفاده از تنفس، صدا، حرکت چشم، لمس ویا صفحه کلید مناسب باشد.
- به حداکثر رساندن عملکرد بازو و دست از طریق تمرینات و فعالیت های مختلف تقویتی
- ارتز ممکن است برای حمایت از مفاصل بازوها یا دستان شما به منظور انجام وظایف و جلوگیری از سفتی عضلات استفاده شود.
- پشتیبانی از بازوی متحرک ممکن است برای تقویت حرکت فعال در اندام فوقانی شما مورد استفاده قرار گیرد
- حرکات کششی ممکن است برای سالم نگه داشتن مفاصل شما مناسب باشد
- آموزش مجدد عضلات از طریق استفاده از تجهیزات تخصصی و سایر روشها، که ممکن است شامل استخر، تحریک الکتریکی و یا واقعیت مجازی در صورت لزوم باشد.
- آموزش نحوه استفاده از بازوهای خود برای حمایت از خود در حالت نشسته، غلت زدن در رختخواب و کمک به انتقال
- تعیین کاربردی ترین وسیله حرکتی، که می تواند شامل استفاده از ویلچر دستی و یا برقی باشد و به شما یاد دهد چگونه تا حد امکان ایمن و مستقل و در محیط های مختلف حرکت کنید.
- تعیین نوع تجهیزات و تغییرات محیطی که ممکن است شما یا فرزندتان در خانه و مدرسه برای بازگشت به زندگی سازنده به آن نیاز داشته باشید.
پس از آسیب نخاعی قفسه سینه
ماهیچه هایی که تحت تاثیر آسیب نخاعی سطح قفسه سینه قرار می گیرند شامل دست ها، قسمت فوقانی سینه، عضلات شکم و عضلات تنه هستند. کاردرمانی پس از آسیب نخاعی قفسه سینه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
یادگیری فعالیت های اساسی زندگی روزمره: کسب استقلال با حمام کردن، لباس پوشیدن و توالت کردن و یادگیری استفاده از تجهیزات مناسب در صورت نیاز
- تمرین فعالیت های ابزاری زندگی روزمره: یادگیری نحوه انجام کارهای خانه و تهیه غذا با یا بدون وسایل کمکی
- کار بر روی مهارت های حرکتی از جمله تعادل در نشستن، اسکوتر زدن و جابجایی با صندلی چرخدار و خارج شدن از آن بر روی سطوح مختلف (تخت، تشک، ماشین).
- بهبود مهارتهای کنترل حرکتی ظریف مورد نیاز برای مراقبت از خود (بستن کفش)، اوقات فراغت (بازیهای رومیزی، بازیهای ویدیویی) و ارتباطات (دستنویسی، تایپ)
- افزایش استقامت برای راندن ویلچر دستی در مسافت های طولانی تر و در زمین های کمی ناهموار
- به حداکثر رساندن قدرت شانه، آرنج، مچ دست و دست به طوری که بتوانید در فعالیت هایی شرکت کنید که برای شما معنادار هستند.
- آموزش نحوه محافظت از مفاصل شانه در برابر آسیب ناشی از استفاده بیش از حد از طریق تمرینات کششی و تقویتی
- آموزش تکنیک های حفظ انرژی
- تعیین هرگونه تجهیزات لازم و اصلاحات محیطی در خانه و مدرسه
پس از آسیب نخاعی کمری
ماهیچه هایی که تحت تاثیر آسیب نخاعی در سطح کمر قرار می گیرند شامل باسن و ساق پا هستند. کاردرمانی در منزل پس از آسیب نخاعی کمری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- یادگیری راههایی برای حرکت ایمن با بدون وسیله کمکی در حین تکمیل مراقبت از خود، فعالیتهای اوقات فراغت و فعالیتهای ابزاری زندگی روزمره (مانند تهیه غذا، شستن ظروف)
- افزایش استقامت در حالت ایستاده و مهارت های تعادل در طول انواع فعالیت ها تسهیل می شود
- تمرینات کششی و تقویتی مورد نیاز برای محافظت از مفاصل اندام فوقانی هنگام استفاده از ویلچر، واکر و …
- ارزیابی نیاز به تجهیزات تخصصی و اصلاحات محیطی در خانه و مدرسه
کلمات مرتبط :