عوارض سکته مغزی بسته به شدت و نوع این عارضه مغزی ، سن بیمار و همچنین زمانی که از بروز سکته مغزی تا انجام اقدامات درمانی گذشته متفاوت است.

بر اساس آمارها روزانه در حدود ۳۰۰ نفر از هموطنانمان به این عارضه مغزی دچار می شوند که در بسیاری از موارد عوارض جسمی و حرکتی را برای بیمار به همراه دارند و حتی در برخی موارد شدید ممکن است جان بیمار را نیز تهدید کند ، اما خبر خوش اینکه در صورتی که این بیماری در ساعت های اولیه تحت درمان قرار بگیرد ریسک بروز عوارض سکته مغزی به حداقل می رسد و بسیاری از بیماران پس از این عارضه مغزی می توانند بطور طبیعی زندگی کنند.

سکته مغزی شایع ترین اختلال نورولوژیک و نوعی آسیب حاد و ناگهانی مغز است که به دلیل بروز اختلال در خونرسانی به بخش هایی از مغز رخ می دهد و هرچه این آسیب گسترده تر باشد ریسک بروز عوارض سکته مغزی و شدت آن هه نیز افزایش می یابد.

درمان اورژانسی این بیماری شانس بهبودی را افزایش می دهد و از بروز ناتوانی های عدیده پس از این عارضه مغزی جلوگیری می کند.

انسداد عروق مغزی به دلیل وجود لخته خون یا نشت یا پارگی مویرگ های مغزی از مهم ترین عواملی هستند که سبب بروز سکته مغزی می شوند.

عوارض سکته مغزی به دلیل نرسیدن خون و در نتیجه اکسیژن به برخی سلول های مغزی رخ می دهد ، زمانی که خونرسانی به بخشی از مغز مختل می شود سلول ها در آن منطقه آسیب دیده و حتی ممکن است از بین بروند که این شرایط سبب بروز عوارضی همچون عوارض جسمی و حرکتی همچون اختلال تعادل در فرد مبتلا می شود.

علائم و عوارض سکته مغزی

  • بی حسی و ضعف در یک طرف صورت بدن که در موارد شدید حتی با فلج موقتی یا دائمی همراه است.
  • اختلال در گفتار و زبان مانند لکنت زبان ، بریده بریده حرف زدن ، گفتار نامفهوم و …
  • اختلال در درک زبان
  • احساس گیجی و منگی
  • سرگیجه و ناتوانی در حفظ تعادل
  • گیجی، لکنت یا اختلال در درک حرف دیگران شوید.
  • اختلال بینایی در یک یا هردو چشم مانند تاری دید یا دید دوتایی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • اختلال در هماهنگی اندام ها برای انجام حرکات ارادی
  • اختلال هوشیاری
  • ناتوانی در راه رفتن بطور صحیح

توانبخشی سکته مغزی

همانطور که گفته شد برای جلوگیری از آسیب شدید مغزی و همچنین پیشگیری از بروز عوارض جدی در بیمار مبتلا به سکته مغزی اقدامات درمانی باید در کمترین زمان ممکن و بطور اورژانسی برای بیمار انجام شوند.

پس از گذر از فاز حاد بیماری و تثبیت شرایط بیمار خدمات توانبخشی برای بازیابی توانایی های جسمی و حرکتی و در مورادی ذهنی در فرد مبتلا به سکته مغزی بلافاصله و حتی در بیمارستان باید آغاز شود و تا زمانی که بیمار به شرایط مطلوب نرسیده پیگیری شود.

کاردرمانی سکته مغزی بخش مهمی از برنامه توانبخشی سکته مغزی را شامل می شود ، کاردرمانی به بیمار مبتلا به سکته مغزی کمک می کند تا هرچه سریع تر به شرایط قبل از آسیب مغزی برسد.

کاردرمانی سکته مغزی نقش مهمی در تخفیف عوارض سکته مغزی و بهبود کیفیت زندگی افراد پس از سکته مغزی دارد ، کاردرمانی همچنین به بیماران کمک می کند تا به حداکثر استقلال در انجام امور شخصی رسیده و وابستگی آن ها به اطرافیان به حداقل برسد.

از آن جایی که اغلب بیماران مبتلا به سکته مغزی دچار مشکلات حرکتی هستند و مراجعه به کلینیک کاردرمانی برای آن ها دشوار است می توانند از خدمات کاردرمانی سکته مغزی در منزل بهره مند شوند.

هزینه کاردرمانی در منزل سکته مغزی نیز با توجه به تعداد جلسات کاردرمانی متفاوت است.

 

کلمات مرتبط :

کاردرمانی در منزل – کاردرمانی سکته مغزی در منزل – فواید کاردرمانی در منزل – هزینه کاردرمانی در منزل – کاردرمانی سکته مغزی در شرق تهران – کاردرمانی در تهرانپارس – کاردرمانی در مجیدیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
مشاوره رایگان در واتس آپ